Photobucket
Full House
click on the dropdown menu to navigate through this blog

ustazah aku cakap~
Friday, July 15, 2011 ★ 2:32 PM │ (0) angels
salam sumer blogggggger..!
korang pernah tak terbaca ni kat fb ke..kat memane je larh..**kalau korang rase panjang sangat,korang baca bwh-bwh dia je**

Wasiat NABI MUHAMMAD
S.A.W. MESTI BACA!!!!!
ni adalah benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa
byk org Islam yg boleh...
Assalamualaikum......
Warahmatullahi
Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari
penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu
Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur
hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW
lalu bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 orang
yang meninggal
dunia di zaman ini tiada
seorang pun yang
matinya dalam keadaan
beriman.
(a)isteri tidak mendengar
kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi
bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat
dan tidak membuat
kebajikan.
Oleh itu wahai Sheikh
Ahmad, hendaklah kamu
menyedarkan kepada orang
Islam ini supaya
membuat kebajikan, kerana
hari
penghabisan(......Qiamat)
akan tiba di mana
bintang akan terbit dari
langit, sesudah itu
matahari akan turun di atas
kepala.
PESANAN HAMBA INI
(a) berselawat - untuk
junjungan Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan
segera sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyangla......h
(d) berzakat - jangan
ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji -
bila
berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka
kepada kedua ibu
bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1.
seorang saudagar dari
bombay telah
menerima surat ini dan
beliau telah mencatak
sebanyak 20 salinan dan
mengirimkan kepada
orang lain, dia kemudiannya
dianugerahi Allah
dengan mendapat
keuntungan yang besar
dalam perniagaannya.
2.
seorang hamba Allah telah
menerima surat
ini tetapi tidak
mengendahkannya...... dan
menganggap wasiat ini
palsu, maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal
dunia.
3.
Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas
Ketua Menteri Sabah
menerima wasiat ini
kemudian mengarahkan
setiausahanya
mencetak sebanyak 20
salinan dan
menghantarnya kepada
orang lain, maka
selang beberapa hari
kemudian dia telah
mendapat hadiah dari
kebajikan masyarakat di
malaysia timur.
4.
tan sri ghazali jawi, bekas
menteri besar
perak secara tidak langsung
dipecat dari
jawatannya kerana apabila
beliau menerima
wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan
untuk disebarkan kepada
orang lain tetapi
beliau telah menyedari
kesilapannya lalu
beliau mencetak semula
wasiat ini dan
mengirimkannya kepada
orang lain, beberapa
hari kemudian beliau telah
dilantik menteri
Kabinet Perdana Menteri.
5.
Zulfikar Ali Bhuno telah
menerima surat
wasiat ini dan tidak percaya
akan
kebenarannya juga
menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam
tong sampah.
seminggu kemudian beliau
telah dijatuhkan
hukuman pancung sampai
mati.
6.
di Terengganu, seorang
pekerja bengkel
kenderaan telah menerima
wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali
yang datangnya
dari Perak lalu beliau
membuat sebanyak 20
salinan seperti yang
dituntut.
Alhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allah
seorang gadis
berakhlak mulia seperti
yang dituntut oleh
Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan
tidak ada tandingannya.
7.
Di Terengganu juga, seorang
hamba Allah
telah menerima surat ini
dari orang yang tidak
dikenali tetapi beliau tidak
mengendahkannya
dengan mengatakan ianya
bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan
untuk menakutkan
orang yang membacanya.
Beberapa hari
kemudian dia telah
mendapat penyakit ganjil
dan penderitaanya amat
menyedihkan.
setelah
tiga minggu mendapat
rawatan rapi di hospital,
penyatkitnya sukar juga
diubati oleh doktor.
Akhirnya beliau teringat
akan wasiat ini dan
mengedarkannya kepada
orang lain.
Semingu
kemudian barulah beliau
beransur sembuh
sehingga sekarang.
Banyak lagi contoh-contoh
orang yang
menerima wasiat ini tetapi
tidak
mempercayainya dan tidak
mengedarkannya
atau menyampaikan kepada
orang lain.
dimana
mereka mendapat
malapetaka.
setelah
kejadian yang
menggembirakan dan
menyakinkan ini anda
jangan lupa
menyampaikan 20 salinan
wasiat dalam masa
96 jam dari masa anda
menerimanya. InsyaAllah
anda akan memperolehi
sesuatu
dari YANG MAHA KUASA
dengan penuh keyakinan
pasti ia akan menerangi
hidup anda dengan nikmat
kebahagiaan hidup.
INSYALLAH.
PERHATIAN
setelah membaca wasiat ini
hendaklah ditulis atau
dicetak dan disampaikan
kepda orang lain sebanyak
20 salinan. sekiranya telah
dilakukan anda akan
dianugerahkan sesuatu
nikmat atau hajat anda akan
dikabulkan oleh ALLah.
kata sheikh ahmad lagi. jika
apa yang hamba katakan ini
tidak benar, biarlah hamba
mati dalam kekufuran dan
hamba tidak mendapat
perlindungan dan syafaat
Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu
hendaklah ditulis atau
dicetak dan disampaikan
kepada orang lain.
insyaAllah dalam masa 2
minggu anda akan berolah
kebahagiaan dan ingatlah
lakukan ini dengan hati yang
ikhlas dan janganlah
diabaikan atau dibiarkan
TLG SEBAR KAN KPD UMAT
ISLAM.... SEBAR KAN 20
WASIAT NI KPD UMAT
ISLAM.......
(WALLUHUALAM...///)

aku tanya ustazah aku pasal bende ni la...ramai yg percaya..aku tak tau nak ikot send ke 20 orang ke nk bia je.


so, aku amik keputusan tanya ustazahku...ustazah aku cakap. . . . 
ustazah aku boleh terima yg dia mimpi jumpa nabi la, ape la...yg sazah aku tak boleh time tu,yg siap kene sebarkan kasi bilangan orang yg perlu d sebarkan..siap ade masanya lagi...kalau sebarkan untuk memperingatkan umat islam untuk bersedia tentang hari kiamat,x pe la jugak..lagi pun allah yg menentukan kita sakit ke,kita sehat ke....ajal maut d tangan nya...kalau dah sampai masa,,memang kita akan pergi...



ustazah aku cakap lagi, kadang2 ade segelintir manusia ni,nk duit dengan cara ni..dekat Malaysia ni ade berjuta orang Islam, klau send sekali,contoh nya phone...10 sen, 10 sen, 10 sen....kalau ade sjuta umat Islam yg d send nye...banyak kan dapat....



so, ustazah aku cakap...hiraukan je la...cumanya,kita memang kene bersedia untuk menghadapi hari kiamat...tanda-tanda kecil kiamat semua dah berlaku seperti, bempa bumi,tsunami..
tinggal tunggu yang besar pula...dajjal,mathari terbit barat adalah tanda yg paling akhir ya..



ingat kwn2 kerja dajjal adalah menyesatkan kita dengan memberi kekayaan kesenangan dan sebagainya..dajjal sangat bahaya!



jadi kawan2 marilah kita bersedia untuk menghadapinya...
assalamualaikum..! dh solat ke blom tu...??



さようなら sayonara!! bye korang !!



Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
SAMIDA
meet the big beauty boss

Hye,Hye,Hye. ehem. Blog ni actually ade tiga boss. Boss? haha. *Sukati la hoih. Satu : Amirah Huda, dia nie yang selalu update blog. Dia cantikk. *huahua Dua : Paudziah Aida,dia lovely. Tiga : Nur Sabrina, dia... brutal *haha dia...(saya tak tau nak descripe diri saya lohh)! Why we choose GengTamanDamai as this website name ? 1. Dah takde idea lain mungkin.. 2. Taman Damai ni nama taman perumahan kitorang, tapi sekarang huda je kat taman tu. Sabrina and Aida dah pindah dah.SobSob. walaubagaimanapun yang terjadi, kitorang still BestFriend sampai sekarang. Kitorang sekepala ! Gambar kat tepi tu (nampak tak)? Tu Bias kami. Tahu apa itu bias? Taktau kalau,sila tanya saudara mara terdekat yang minat k-pop ekk. Tu Park Ki Woong! Tu kitorang punyehh*muehehe.Hah! Meet us in twitter, do follow kami #TeamFollowBack HudaAidaSabina. Papai~
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Links & Contacts
Nak Exchange links? Boleh mention dekat chatbox okey, no probb~


Sabrina Next?

Layout (c) sweet.m!sery
Re-edited by nurul ain
Icons from reviviscent
Resources: sea shells
ustazah aku cakap~
Friday, July 15, 2011 ★ 2:32 PM │ (0) angels
salam sumer blogggggger..!
korang pernah tak terbaca ni kat fb ke..kat memane je larh..**kalau korang rase panjang sangat,korang baca bwh-bwh dia je**

Wasiat NABI MUHAMMAD
S.A.W. MESTI BACA!!!!!
ni adalah benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa
byk org Islam yg boleh...
Assalamualaikum......
Warahmatullahi
Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari
penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu
Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur
hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW
lalu bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 orang
yang meninggal
dunia di zaman ini tiada
seorang pun yang
matinya dalam keadaan
beriman.
(a)isteri tidak mendengar
kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi
bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat
dan tidak membuat
kebajikan.
Oleh itu wahai Sheikh
Ahmad, hendaklah kamu
menyedarkan kepada orang
Islam ini supaya
membuat kebajikan, kerana
hari
penghabisan(......Qiamat)
akan tiba di mana
bintang akan terbit dari
langit, sesudah itu
matahari akan turun di atas
kepala.
PESANAN HAMBA INI
(a) berselawat - untuk
junjungan Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan
segera sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyangla......h
(d) berzakat - jangan
ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji -
bila
berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka
kepada kedua ibu
bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1.
seorang saudagar dari
bombay telah
menerima surat ini dan
beliau telah mencatak
sebanyak 20 salinan dan
mengirimkan kepada
orang lain, dia kemudiannya
dianugerahi Allah
dengan mendapat
keuntungan yang besar
dalam perniagaannya.
2.
seorang hamba Allah telah
menerima surat
ini tetapi tidak
mengendahkannya...... dan
menganggap wasiat ini
palsu, maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal
dunia.
3.
Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas
Ketua Menteri Sabah
menerima wasiat ini
kemudian mengarahkan
setiausahanya
mencetak sebanyak 20
salinan dan
menghantarnya kepada
orang lain, maka
selang beberapa hari
kemudian dia telah
mendapat hadiah dari
kebajikan masyarakat di
malaysia timur.
4.
tan sri ghazali jawi, bekas
menteri besar
perak secara tidak langsung
dipecat dari
jawatannya kerana apabila
beliau menerima
wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan
untuk disebarkan kepada
orang lain tetapi
beliau telah menyedari
kesilapannya lalu
beliau mencetak semula
wasiat ini dan
mengirimkannya kepada
orang lain, beberapa
hari kemudian beliau telah
dilantik menteri
Kabinet Perdana Menteri.
5.
Zulfikar Ali Bhuno telah
menerima surat
wasiat ini dan tidak percaya
akan
kebenarannya juga
menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam
tong sampah.
seminggu kemudian beliau
telah dijatuhkan
hukuman pancung sampai
mati.
6.
di Terengganu, seorang
pekerja bengkel
kenderaan telah menerima
wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali
yang datangnya
dari Perak lalu beliau
membuat sebanyak 20
salinan seperti yang
dituntut.
Alhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allah
seorang gadis
berakhlak mulia seperti
yang dituntut oleh
Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan
tidak ada tandingannya.
7.
Di Terengganu juga, seorang
hamba Allah
telah menerima surat ini
dari orang yang tidak
dikenali tetapi beliau tidak
mengendahkannya
dengan mengatakan ianya
bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan
untuk menakutkan
orang yang membacanya.
Beberapa hari
kemudian dia telah
mendapat penyakit ganjil
dan penderitaanya amat
menyedihkan.
setelah
tiga minggu mendapat
rawatan rapi di hospital,
penyatkitnya sukar juga
diubati oleh doktor.
Akhirnya beliau teringat
akan wasiat ini dan
mengedarkannya kepada
orang lain.
Semingu
kemudian barulah beliau
beransur sembuh
sehingga sekarang.
Banyak lagi contoh-contoh
orang yang
menerima wasiat ini tetapi
tidak
mempercayainya dan tidak
mengedarkannya
atau menyampaikan kepada
orang lain.
dimana
mereka mendapat
malapetaka.
setelah
kejadian yang
menggembirakan dan
menyakinkan ini anda
jangan lupa
menyampaikan 20 salinan
wasiat dalam masa
96 jam dari masa anda
menerimanya. InsyaAllah
anda akan memperolehi
sesuatu
dari YANG MAHA KUASA
dengan penuh keyakinan
pasti ia akan menerangi
hidup anda dengan nikmat
kebahagiaan hidup.
INSYALLAH.
PERHATIAN
setelah membaca wasiat ini
hendaklah ditulis atau
dicetak dan disampaikan
kepda orang lain sebanyak
20 salinan. sekiranya telah
dilakukan anda akan
dianugerahkan sesuatu
nikmat atau hajat anda akan
dikabulkan oleh ALLah.
kata sheikh ahmad lagi. jika
apa yang hamba katakan ini
tidak benar, biarlah hamba
mati dalam kekufuran dan
hamba tidak mendapat
perlindungan dan syafaat
Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu
hendaklah ditulis atau
dicetak dan disampaikan
kepada orang lain.
insyaAllah dalam masa 2
minggu anda akan berolah
kebahagiaan dan ingatlah
lakukan ini dengan hati yang
ikhlas dan janganlah
diabaikan atau dibiarkan
TLG SEBAR KAN KPD UMAT
ISLAM.... SEBAR KAN 20
WASIAT NI KPD UMAT
ISLAM.......
(WALLUHUALAM...///)

aku tanya ustazah aku pasal bende ni la...ramai yg percaya..aku tak tau nak ikot send ke 20 orang ke nk bia je.


so, aku amik keputusan tanya ustazahku...ustazah aku cakap. . . . 
ustazah aku boleh terima yg dia mimpi jumpa nabi la, ape la...yg sazah aku tak boleh time tu,yg siap kene sebarkan kasi bilangan orang yg perlu d sebarkan..siap ade masanya lagi...kalau sebarkan untuk memperingatkan umat islam untuk bersedia tentang hari kiamat,x pe la jugak..lagi pun allah yg menentukan kita sakit ke,kita sehat ke....ajal maut d tangan nya...kalau dah sampai masa,,memang kita akan pergi...



ustazah aku cakap lagi, kadang2 ade segelintir manusia ni,nk duit dengan cara ni..dekat Malaysia ni ade berjuta orang Islam, klau send sekali,contoh nya phone...10 sen, 10 sen, 10 sen....kalau ade sjuta umat Islam yg d send nye...banyak kan dapat....



so, ustazah aku cakap...hiraukan je la...cumanya,kita memang kene bersedia untuk menghadapi hari kiamat...tanda-tanda kecil kiamat semua dah berlaku seperti, bempa bumi,tsunami..
tinggal tunggu yang besar pula...dajjal,mathari terbit barat adalah tanda yg paling akhir ya..



ingat kwn2 kerja dajjal adalah menyesatkan kita dengan memberi kekayaan kesenangan dan sebagainya..dajjal sangat bahaya!



jadi kawan2 marilah kita bersedia untuk menghadapinya...
assalamualaikum..! dh solat ke blom tu...??



さようなら sayonara!! bye korang !!



Photobucket
OLDER POST | NEWER POST