Photobucket
Full House
click on the dropdown menu to navigate through this blog

resepi penkek segera..
Tuesday, November 8, 2011 ★ 2:27 PM │ (0) angels
assalamualaikum~


tak pernah2 nye ahli GTD nak buat post pasal ape2 resepi kan3..
so,today bina wants to share sikit cara2 buat penkek SEGERA.
Bila ade perkataan 'segera' penkek tu tidak akan kelihatan seperti ini bila dah siap buat ea

ini bukan penkek segera tauu..!

sebenarnya bina tengah study KHB malam tu,sbb esoknye pekse..
tengah boring study,perut lak menyanyi..camne nk fokus study kalau asyik t'dngr lagu hindustan je neyh! haha
pastu bina gi la dapur,tapi taknak mkn nasi,tak syok..nk makan ape erk?
tu yg dtg idea

Cara2 untuk mengisi perut dengan mudah..

1.korng hanya perlukan beberapa keping biskut kerang kering
  • bina gune biskut jacob's hi-fibre,kalau korang nk gne biskut low-fibre ke takde fibre ke boleh je..
2.susun dalam piring macam ni pun boleh(susun cantik2 tauuu)
jgn la 3 keping je,nnti perut tu taknk diam lngsung drpd menyanyi

untuk buat 'kuah' yang nk tuang kat ats biskut

1.masukkan milo dalam cawan
2.masukkan sedikit air,
3.gaulkan-pastikan milo ny pekat k..
4. tuang kat ats biskut tadi..

tadaa~
selamat mencuba..

resepi ni unuk makan sendiri2 je tau,bukan untuk hidang pada tetamu..kalau terasa sbb bina kasi tak same dgn ape yg korang jangka tu sorry ea,sbb resepi ni resepi suka 2 je...
 kalau nk resepi penkek betul2 sila tnya pada  Mr. Google

*GTD tu geng taman damai..

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
SAMIDA
meet the big beauty boss

Hye,Hye,Hye. ehem. Blog ni actually ade tiga boss. Boss? haha. *Sukati la hoih. Satu : Amirah Huda, dia nie yang selalu update blog. Dia cantikk. *huahua Dua : Paudziah Aida,dia lovely. Tiga : Nur Sabrina, dia... brutal *haha dia...(saya tak tau nak descripe diri saya lohh)! Why we choose GengTamanDamai as this website name ? 1. Dah takde idea lain mungkin.. 2. Taman Damai ni nama taman perumahan kitorang, tapi sekarang huda je kat taman tu. Sabrina and Aida dah pindah dah.SobSob. walaubagaimanapun yang terjadi, kitorang still BestFriend sampai sekarang. Kitorang sekepala ! Gambar kat tepi tu (nampak tak)? Tu Bias kami. Tahu apa itu bias? Taktau kalau,sila tanya saudara mara terdekat yang minat k-pop ekk. Tu Park Ki Woong! Tu kitorang punyehh*muehehe.Hah! Meet us in twitter, do follow kami #TeamFollowBack HudaAidaSabina. Papai~
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Links & Contacts
Nak Exchange links? Boleh mention dekat chatbox okey, no probb~


Sabrina Next?

Layout (c) sweet.m!sery
Re-edited by nurul ain
Icons from reviviscent
Resources: sea shells
resepi penkek segera..
Tuesday, November 8, 2011 ★ 2:27 PM │ (0) angels
assalamualaikum~


tak pernah2 nye ahli GTD nak buat post pasal ape2 resepi kan3..
so,today bina wants to share sikit cara2 buat penkek SEGERA.
Bila ade perkataan 'segera' penkek tu tidak akan kelihatan seperti ini bila dah siap buat ea

ini bukan penkek segera tauu..!

sebenarnya bina tengah study KHB malam tu,sbb esoknye pekse..
tengah boring study,perut lak menyanyi..camne nk fokus study kalau asyik t'dngr lagu hindustan je neyh! haha
pastu bina gi la dapur,tapi taknak mkn nasi,tak syok..nk makan ape erk?
tu yg dtg idea

Cara2 untuk mengisi perut dengan mudah..

1.korng hanya perlukan beberapa keping biskut kerang kering
  • bina gune biskut jacob's hi-fibre,kalau korang nk gne biskut low-fibre ke takde fibre ke boleh je..
2.susun dalam piring macam ni pun boleh(susun cantik2 tauuu)
jgn la 3 keping je,nnti perut tu taknk diam lngsung drpd menyanyi

untuk buat 'kuah' yang nk tuang kat ats biskut

1.masukkan milo dalam cawan
2.masukkan sedikit air,
3.gaulkan-pastikan milo ny pekat k..
4. tuang kat ats biskut tadi..

tadaa~
selamat mencuba..

resepi ni unuk makan sendiri2 je tau,bukan untuk hidang pada tetamu..kalau terasa sbb bina kasi tak same dgn ape yg korang jangka tu sorry ea,sbb resepi ni resepi suka 2 je...
 kalau nk resepi penkek betul2 sila tnya pada  Mr. Google

*GTD tu geng taman damai..

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST