Photobucket
Full House
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Cinta ke ?
Saturday, May 12, 2012 ★ 4:57 PM │ (2) angels





Waktu : 10.25 pagi  (Khamis) 
Tempat : Kelas Tingatan 2 (Sek. Asrama Penuh)

Misya : Tak guna betul laHHHH !!!!! 
Syikin : Eh ! yg kau menjerit x tentu psl ni ape kes ? Selamat x de orng dlm kls . 
Misya : Hishh ! Ni mesty keje Sam ni .. tak de orng lain dah ni !
Syikin : Sam ? Asal tetibe naik nama die plak ni ? Die buat ape kat ko ?
Misya : Ko tengok laHH meja ak ni . Habis die conteng . Ko tau kan yg ak ni x ske ade contengan sikit puNN kat meja ak . RIMAS kott ...
Syikin : Ohh . . . Alaaa , conteng meja je pun . Tak kan laHH nak kesah sngt . 
Misya : JEPUN x JEPUN . The PROBLEM now is die conteng smpai satu meja penuh you know ? ! Dulu meja ak bekilat tahu ? Satu jenis contengan puN tak de . Jgn ckp contengan laHH , habuk pun tak da . 
Syikin : Tapi kann , cute kott hasil `seni lukis' die ni . Ade gambar doraemon , shin chan . Ehh , ehh ! mickey mouse puN ade laHH . Tu , tu .. ape tu ? E`Eiii , comelnya die lukis gambar powerpuff girls .
Misya : Banyak laH kau punya cute . Sementara masih ade masa beberapa minit sebelum waktu rehat habis . Baik kau temankan ak gi Koperasi .
Syikin : Aik ? tadi kite bukn baru balik dri Koperasi ke ? Ko nk wat ape agy gi sana ?
Misya : Mmg susaH dpt kwn `pandai gilerr' mcm ko ni . Ko nmpk contengan tu x wahai cik adik manis ? Ak nk beli pemadam bnyk-2 sikit sbb nk pdm contengan tu . Slmt Sam conteng gne pensel je . Klu gne pen , mmg kontot umur die . HUH !!
Syikin : Ko x nk bagitau kat cikgu ke tntg ni ?
Misya : Hmmmm ... IDEA bernas . But , you know that he adalah ank Dato' Syed Rashid kann ? Tak nak ak cari pasal lebih-2 ngan ank Syed ni . Alaaa , lgipuN klu ak bgitau cikgu . Ak yakin 100% yg cikgu akn bela die balik `cuz` die ank orng kaya . 
Syikin : Hmmm , tol gak tu . Lgipun pekara kecik x perlu d`perbsrkan . Kan ? kan ? Tapi ,, die tu . . . handsome gi-la kann ? Ak dgr cer. , ramai yg minat die ... 
Misya : Yup ! He's so handsome . But , MALANGNYA , , perangai die x sehandsome muka dia . Hishh ! dah laHH , jln tu cpt laHH sikit Syikin ! Mengalahkan pengantin tahu ?
Syikin : HikHik : 3 . *sengih*

*    *    *    *    *

Waktu : 1.15 petang (Khamis)
Tempat : Kelas Tingkatan 2 (Sek. Asrama Penuh)

Ketua kelas : Bangun ! ! ! ! Terima Kasih cikgu !
Murid-murid : Terima Kasih cikgu !

< Semua kemas-2 barang nak balik asrama >

Sam : Hai , Misya ! Ape macam meja ko ? Ok x `lukisan` baru ak tu ? Ak cdng nk `lukis' kat kertas . Tapi x de . Tibe-2 nmpk meja bekilat-kilat ni . So , ak `lukis' laHH . HAHAHAHHAHA !
Misya : Jadi , betul laHH ko yg conteng semua bende karut kat meja ak ni ?
Sam : WOW ! correction okay ? not contengan but kesenian . Dgn BANGGA nya ak menjawap 'Ia ! mmg ak puN yg buat `hasil seni' tu' . *senyum sinis*
Misya : Ko sbnr nya ape kes haaa ??!! Klu ade ape-2 yg ko x puas haty , ckp ! Tak pyh nk conteng-2 meja  bagai ! 
Syikin : Btol-2 ! Tah PaPeTah conteng-2 meja orng . Tau laHH meja ko tu buruk , x mcm meja Misya . kan , kan , kan ??
Khairil : Hamboiii ! cantiknyaa bahasa ko Syikin ! Sekali ku bagi pena.......
Misya : Hek'eleh ,, x pyh nk tunjuk lagak laHH Khairil . Ape yg Syikin ckp tu mmg kenyataan kan ?
Sam : Kay ! kite straight to the point okay ? Ko ingat lagy x time  awl tahun dulu ? Ko ade langgar sorang laki  kann ?
Misya : Ermm ? A'ah . Eh ! mana ko tau ?
Sam : Ko tanye ak mana ak tau ?! Lelaki yg ko langgar tu ak laHH pompuan !!
Misya : Ohhh . Ko rupanya ... bagus laHH . Slmt ko yg ak langgar . Klu orng lain , naya ak .
Sam : What ?!!! sedap-2 ko langgar ak , pastu sorry x de , maaf x de . Main blahh je ... Dah laHH langgar ak smpai ak tejatuh dlm longkang . Buat malu ak je !!! Mmg sejak ary tu ak nekad nk cari spe laHH orng yg kurang ajar sngt tu . Tak pernah lagy sblom ni orng malu kan ak smpai cam tu ! TupTup ! rupanya bdak kurang ajr tu satu kls ngan ak . Lagy sng keje ak . 
Misya : Ok , ok ! Ak minta maaf sngt-2 pasal tu . Masa tu ak daHH lmbt gilerr ... smpai nk minta maap puNN x menyempat .. 
Khairil : Sng-2 je ko mintak maap . Malu yg Sam dpt ko nk ckp ape ?
Syikin : Habis tu ? Korang be-2 nk Misya wat ape ? Nk Misya lakonkan balik Misya langgar Sam and then  Misya pulak pura-2 tejatuh biar satu sklh nmpk Misya , cam tu ??!! Kire okay laHH Misya mintak maap . Drpd x mintak maap langsung .
Sam : Tak ! Ak x suruh puNN buat cam tu . Ak `juz nak ko ckp "I LOVE YOU , SAM !" kat dlm kls , esok . *senyum nakal*
Khairil : Or . . .  klu malu sngt ,, ko tulis kat papan putih tu besar-2 !
Misya : BAH ! BANYAK HODOH MUKA KORANG ! 
Sam : HusHH !! kuang hajaaa , kuang hajaa ... Ni daHH masuk kes 303 akta keseksaan siapkan keje sklh ak selama seminggu ni . How dare you said "hodoh" to me ?
Misya : # Ckp dlm hati : Ciz* BM campur BI plakk . Slmt bukn BA campur BI . Ehh ! Astargfirullahalazim~ # Masalahnyaa , mmg hakikat your face is so UGLY okay ?! 
Khairil : WaW ! selama ni ak prnh dgr pekataan "handsome , kacak , smart , cute" je utk Sam . First taim ak dgr pekataan "hodoh" utk Sam . You're amazing girl and UNFORTUNATE girl . Hidup ko akn berada dlm kesusahan mulai saat ni .
Sam : Ehh ! ko plak yg TERlebih bajet ni asl Ril , relax arr .Tak elok susah kan hidup orng lain tau . TakPe , kali ni ak maafkan . LainKali , jgn HARAP !
Syikin : daHH laHH ! baik kitorang balik asrama . Lagi bagus .... ! JOM laHH Misya . 
Misya : Entah ! korang be-2 WASTE OUR TIME tahu ?! HUH !!

< Mereka ber-4 puNN balik ke asrama >

Waktu : 3.30 petang (Khamis)
Tempat : Bilik PREP *prep : waktu ulangkaji pelajaran

Syikin : So ?
Misya : So what ?? 
Syikin : jadi bedu plakk kwn ak ni . About  "I LOVE YOU , SAM" tu cam ne ?
Misya : WOW ! perlan kan suara tu bole x ? Shhhh ....
Syikin : ok . so ?
Misya : Hmmm . . . Tntg bende alah tu , I think , Sam play-2 je kott tadi tu . . . 
Syikin : Ko yakin ke ? Cara die ckp tdi mcm serius je . 
Misya : Ahh ! LgipuNN , lantak kan je laHH . Sbb kesalahan ak kecik je kott . Hanya sbb ak x minx maap tros d`jatuh kan hukuman seberat tu . Jatuh saham ak klu ckp dlm kls ''I LOVE YOU , SAM'' dorh ... 
Syikin : WAIT for a minute ! kesalahan ko bukn tu je . Ko daHH buat die smpai jatuh dlm longkang tahu ? dak laki handsome mcm die klu jatuh , PERGHH ! trcalar muka handsome die tu . Siann ~ 
Misya : ERK ? Yg ko tetiba bela die , ape kes ? Ko SYOK kat die ye ?? 
Syikin : Ceh* actually not Sam , but K H A I R I L . Keep it SECRET . Okay My BFF ?
Misya : Larhh ! si Khairil rupanya . Baru becdng nk minat die . Ko daHH amik . HikHik : 3.
Syikin : What ?! "baru becdng nk minat die" ??? No way ! 
Misya : HAHAHAHAHAHA : D ! Ko ni puN satu , Impossible ak nk minat mamat sekeh tu laHH . Daripada ak rmpas Khairil dari ko better ak minat kat Sam je . Jauh lebih handsome dari Khairil tu .
Syikin : Kurang asam ko Misya ! HUH ! Mamat sekeh x sekeh .. My heart daH tepaut kat die , nak wat cam ne . Cehhhh* Jiwang siott ak . HOHO : o .
Misya : Jom !
Syikin : Gi mane ?
Misya : Gi beli asam laHH . Tadi ko kata kurang asam kan ? kan ? HAHAHAHA ; D
Syikin : HUH ! sengal tol kwn ak ni . 
Misya : HikHik : 3 . 


*   *   *   *   *

Waktu : 11.00 pagi . (Jumaat)
Tempat : Kelas Tingkatan 2 (Sek. Asrama Penuh)

Sam : Hey , PENGECUT ! ape agy ? pegi arr !
Misya : PERGHH ! kurang di ajar gila mamat sengal dpn ak ni . Klu ye puN , kasi slm x bole ka ? And one more ! Don't call me PENGECUT again ! Lagi sekali ak dgr ,, SIAP ! Hmmm . JapJap ! ko nk suruh ak pegi mane tadi ?
Sam : Ceh* Lembab gilee pompuan ni . Assalamualaikum nenek . Nenek daH nyanyuk ye ? TakKan x ingat psl smlm . . ? Hmmm ??
Syikin : < bisik ngan Misya > Ni ke yg ko kate Sam play-2 je haa ? 
Misya : < bisik ngan Syikin > Halaaaa , , klu die serius puN , ak x kn buat laHH . 
Khairil : Oii , Oiii .. Heishh mak cik mak cik GOSSIP ni . Klu nk GOSSIP puNN lain kali laHH . Skrng ni , si Misya ni nak tebus kesalahan die ke x , ni ?
Misya : Hmmm ..... before that , Why should I said "I LOVE YOU , SAM !" not "I LOVE YOU , MONKEY !" or what else ?
Khairil : Helehh . Kire ok kitorang suruh ko sebut "I LOVE YOU , SAM" daripada "I LOVE YOU GORILLA" atau mende lain . Setakat ''I LOVE YOU , SAM'' daH ramai daH sebut kat Sam ni .
Sam : < angkat kening sebelah > A'ah . Ko antara yg beruntung sbb ak yg nk dgr pekataan tu dri mulut ko . 
Bukan sng sbnrnya utk mne-2 pompuan ckp ngan ak cam tu tahu ? WELL , You know me ? The handsome boy ~
Misya : Yukss ! perasan gi-lakk ! Kene sediakn 10 baldi dorhh utk ak muntah .
Syikin : HMMM ,, I think , should tambah lagi 10 utk ak .
Khairil : Dah ! Ak x nk WASTE YOUR TIME , and I don't want you to WASTE OUR TIME , okay ? skrng pegi laHH ke dpn . 
Misya : HUH ! korang pikir ak pompuan murahan ke haa ? Hey Sam ! Jgn pikir ko tu ank orng kaya , ak takut . LgipuN , ak x sama mcm pompuan-2 yg luahkan perasaan diorang kat ko !!!!!
Ketua kelas : Apa yang bising sngt tu ?

< kls riuh-rendah > 

Qila : WOI , Misya ! jgn pikir semua dak pompuan yg meluahkan perasaan tu pompuan murahan !!! Sedap mulut kau je kann ? !!
Pompuan-2 yg lain : BtOl tu !! Ko pikir ko tu BAGUS sangat ?!!!
Ketua kelas : Dahh laHH ! SENYAP !!!!! *jerit*

< KLS senyap . Sesenyap - senyapnya . Bunyi cengkerik sahaja yg ada . Tiba-tiba , muncul Cikgu Rosmah >

Cg. Rosmah : Apa yg bising-2 ni ??
Sam : Tidak ada apa-2 cikgu .
Cg. Rosmah : Siapa ketua kelas ?

< Ketua kelas angkat tngn >

Cg. Rosmah : Knp kamu x jaga kls ?
Ketua kelas : Maafkan saya cikgu . 
Cg. Rosmah : Lagi sekali saya dgr kls ni bising . Tu haa ! tgh pns sana tmtp awk semua ! Skrng ni waktu ape ?
Ketua kelas : Waktu BM cikgu .
Cg. Rosmah : Spe cikgu nya ?
Ketua kelas : Cikgu Marisah .
Cg. Rosmah : Cikgu Marisah tidak ada . Dia ambil cuti MC . MC bukn Mati Cepat . Tapi , die demam .
Sam : Baru saya tepikir cam tu cikgu . HAHA 
Cg. Rosmah : Kamu tu mmg . Loyar buruk je keje nya . . Ape khabar ayah kamu , Ziqriel ?
Sam : Alhamdulillah . Die sihat cikgu . Nak saya kirim slm ?
Cg. Rosmah : Ish kamu ni ! Tak payah la . Nnti mak kamu marah . Saya juga yg kena . Baiklah . Semua buat keje masing-2 . Saya ada kelas skrng ni .
Semua pelajar dlm kls : BAIK CIKGU !

< Jadi ,, Misya pun tidak pegi ke dpn kls dan bekata "I LOVE YOU , SAM !" . Sejak itu , Sam dan Khairil tidak lagi mengungkit tntg perkara tersebut >

#Mesty pelik kan , knp tibe-2 Ziqriel plak ? Knp x Sam ? Sbb ,, Sam tu nama FoFular die . Nama sbnr die , Syed Muhd Ziqriel Hakim Bin Dato' Syed Haji Rashid . ; )


*   *   *   *   *

Waktu : 10.00 mlm (Jumaat)
Tempat : Public phone asrama

< Sam menelefon bapanya iaitu Dato' Rashid >

Sam : Helo .
Dato' : Helo .. 
Sam : Hmmm , , papa sihat ?
Dato' : Ohh , Riel rupanya . Papa sihat . Minggu dpn Riel balik kan ?
Sam : A'ah . 
Dato' : Riel . Minggu dpn masa balik , Riel kemas semua brng Riel tau . Jgn ade stu puN yg tinggal .
Sam : Haaa ??!! Knp plakk ?? 
Dato' : Ish ! tak payah laH jerit . Sakit telinga papa .
Sam : Klu tak nak Riel jerit , bagitau arr sbb knp Riel kene kemas sume brng-2 ?
Dato' : Papa nak pindahkn kamu ke sekolah khas la . Kamu tak sesuai sekolah mcm skrng ni .... 
Sam : Alaaa , Pa ... Riel dah biase sklh kat sini . Tak nak pindah ..... ~~
Dato' : Riel kate tak boleh hidop klu henset tak de ngan Riel , asal dah okay pulak skrng ni , bile dah dok asrama ?
Sam : Dah okay dah klu tak de henpon puN skrng ni .... Tak pyh lah pindah yerr ~~~
Dato' : Nope ! Jgn risu laH . Nnti papa suruh orng kemas dan bawakn brng Riel ke kereta . Tak  penat punn nnti .
Sam : Aloo ~~ Riel tak kesah puN pnt ke tak . Yg Riel kesah skrng ni , Riel tak nak pindah ... Nnti ...
 
<Titttt ...... Tittt .... Tittt ....>
 
Sam : Aik ? Bapak ak yg ltk tel. ke , ak yg dah habes duit syiling ni ?? Hek'eleh , patutlahh , duit syiling dah habes SPOIL betol laHH . Aishhh ! Cam ne ni ? Ak tak nak pindah ~~ Baru cdng nak kapel ngan Misy .........
Khairil : Haaa !! Kantoii minat Misya !! 
Sam : Hish kau ni ! Diam arr ! Tang mane lak ko muncul ni ?
Khairil : Muncul dari ats ... HEHEHE
Sam : Ak pindah dorh minggu dpn ....
Khairil : HAHAHAHAHAHAHAAHA XD ! Kau ni kann , wat lwk tak betempat kott ... HAHAHA !
Sam : Hoi ! Ak SERIUS laH . Gelak pulakk laki ni .... !
Khairil : Weh ! Tol ke ni ?
Sam : Eh ! Mane betol ..... Dah ak ckp tadi serius , serius lah .
Khairil : Alhamdulillah ~ Pindah gak kau akhernya . Nnti ak leh la `kongke dak-2 pompuan kat sklh ni . HEHE .

(Informasi : Dulu sblum Sam kat sklh ni , Khairil budak lelaki paling hensem kat sklh . Sjk Sam masuk , Sam lah lelaki paling hensem , cute dan lain-lain kat sklh ni .)
 
Sam : Gitu laH kwn . Tak pe arrr ,, beh baek ak pindah dari dulu lagi ...
Khairil : Wow , Wow ! Ak tak de kwn kuat merajuk cam lu ni Bro . Lelaki gentleman mesti stay cool sentiasa . Hehehe . Ak gurau je laa ... Tapi .. Asal tetibe plakk ko nk pindah ni ?
Sam : Ak puN tak tau lah bapak ak tu . Dah la , lebih baik ak solat Isyak . Ko dah solat belum ni ?
Khairil  : Belum . Nak ajk kau laH ni . Jom , jom ...
 
< Mereka puN pergi ke surau utk solat >
BERSAMBUNG .....
*Nak tau sambungannya ? InsyaALLAH nanti Mira sambung ye ; ) . Wassalam . . .




















Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
SAMIDA
meet the big beauty boss

Hye,Hye,Hye. ehem. Blog ni actually ade tiga boss. Boss? haha. *Sukati la hoih. Satu : Amirah Huda, dia nie yang selalu update blog. Dia cantikk. *huahua Dua : Paudziah Aida,dia lovely. Tiga : Nur Sabrina, dia... brutal *haha dia...(saya tak tau nak descripe diri saya lohh)! Why we choose GengTamanDamai as this website name ? 1. Dah takde idea lain mungkin.. 2. Taman Damai ni nama taman perumahan kitorang, tapi sekarang huda je kat taman tu. Sabrina and Aida dah pindah dah.SobSob. walaubagaimanapun yang terjadi, kitorang still BestFriend sampai sekarang. Kitorang sekepala ! Gambar kat tepi tu (nampak tak)? Tu Bias kami. Tahu apa itu bias? Taktau kalau,sila tanya saudara mara terdekat yang minat k-pop ekk. Tu Park Ki Woong! Tu kitorang punyehh*muehehe.Hah! Meet us in twitter, do follow kami #TeamFollowBack HudaAidaSabina. Papai~
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Links & Contacts
Nak Exchange links? Boleh mention dekat chatbox okey, no probb~


Sabrina Next?

Layout (c) sweet.m!sery
Re-edited by nurul ain
Icons from reviviscent
Resources: sea shells
Cinta ke ?
Saturday, May 12, 2012 ★ 4:57 PM │ (2) angels





Waktu : 10.25 pagi  (Khamis) 
Tempat : Kelas Tingatan 2 (Sek. Asrama Penuh)

Misya : Tak guna betul laHHHH !!!!! 
Syikin : Eh ! yg kau menjerit x tentu psl ni ape kes ? Selamat x de orng dlm kls . 
Misya : Hishh ! Ni mesty keje Sam ni .. tak de orng lain dah ni !
Syikin : Sam ? Asal tetibe naik nama die plak ni ? Die buat ape kat ko ?
Misya : Ko tengok laHH meja ak ni . Habis die conteng . Ko tau kan yg ak ni x ske ade contengan sikit puNN kat meja ak . RIMAS kott ...
Syikin : Ohh . . . Alaaa , conteng meja je pun . Tak kan laHH nak kesah sngt . 
Misya : JEPUN x JEPUN . The PROBLEM now is die conteng smpai satu meja penuh you know ? ! Dulu meja ak bekilat tahu ? Satu jenis contengan puN tak de . Jgn ckp contengan laHH , habuk pun tak da . 
Syikin : Tapi kann , cute kott hasil `seni lukis' die ni . Ade gambar doraemon , shin chan . Ehh , ehh ! mickey mouse puN ade laHH . Tu , tu .. ape tu ? E`Eiii , comelnya die lukis gambar powerpuff girls .
Misya : Banyak laH kau punya cute . Sementara masih ade masa beberapa minit sebelum waktu rehat habis . Baik kau temankan ak gi Koperasi .
Syikin : Aik ? tadi kite bukn baru balik dri Koperasi ke ? Ko nk wat ape agy gi sana ?
Misya : Mmg susaH dpt kwn `pandai gilerr' mcm ko ni . Ko nmpk contengan tu x wahai cik adik manis ? Ak nk beli pemadam bnyk-2 sikit sbb nk pdm contengan tu . Slmt Sam conteng gne pensel je . Klu gne pen , mmg kontot umur die . HUH !!
Syikin : Ko x nk bagitau kat cikgu ke tntg ni ?
Misya : Hmmmm ... IDEA bernas . But , you know that he adalah ank Dato' Syed Rashid kann ? Tak nak ak cari pasal lebih-2 ngan ank Syed ni . Alaaa , lgipuN klu ak bgitau cikgu . Ak yakin 100% yg cikgu akn bela die balik `cuz` die ank orng kaya . 
Syikin : Hmmm , tol gak tu . Lgipun pekara kecik x perlu d`perbsrkan . Kan ? kan ? Tapi ,, die tu . . . handsome gi-la kann ? Ak dgr cer. , ramai yg minat die ... 
Misya : Yup ! He's so handsome . But , MALANGNYA , , perangai die x sehandsome muka dia . Hishh ! dah laHH , jln tu cpt laHH sikit Syikin ! Mengalahkan pengantin tahu ?
Syikin : HikHik : 3 . *sengih*

*    *    *    *    *

Waktu : 1.15 petang (Khamis)
Tempat : Kelas Tingkatan 2 (Sek. Asrama Penuh)

Ketua kelas : Bangun ! ! ! ! Terima Kasih cikgu !
Murid-murid : Terima Kasih cikgu !

< Semua kemas-2 barang nak balik asrama >

Sam : Hai , Misya ! Ape macam meja ko ? Ok x `lukisan` baru ak tu ? Ak cdng nk `lukis' kat kertas . Tapi x de . Tibe-2 nmpk meja bekilat-kilat ni . So , ak `lukis' laHH . HAHAHAHHAHA !
Misya : Jadi , betul laHH ko yg conteng semua bende karut kat meja ak ni ?
Sam : WOW ! correction okay ? not contengan but kesenian . Dgn BANGGA nya ak menjawap 'Ia ! mmg ak puN yg buat `hasil seni' tu' . *senyum sinis*
Misya : Ko sbnr nya ape kes haaa ??!! Klu ade ape-2 yg ko x puas haty , ckp ! Tak pyh nk conteng-2 meja  bagai ! 
Syikin : Btol-2 ! Tah PaPeTah conteng-2 meja orng . Tau laHH meja ko tu buruk , x mcm meja Misya . kan , kan , kan ??
Khairil : Hamboiii ! cantiknyaa bahasa ko Syikin ! Sekali ku bagi pena.......
Misya : Hek'eleh ,, x pyh nk tunjuk lagak laHH Khairil . Ape yg Syikin ckp tu mmg kenyataan kan ?
Sam : Kay ! kite straight to the point okay ? Ko ingat lagy x time  awl tahun dulu ? Ko ade langgar sorang laki  kann ?
Misya : Ermm ? A'ah . Eh ! mana ko tau ?
Sam : Ko tanye ak mana ak tau ?! Lelaki yg ko langgar tu ak laHH pompuan !!
Misya : Ohhh . Ko rupanya ... bagus laHH . Slmt ko yg ak langgar . Klu orng lain , naya ak .
Sam : What ?!!! sedap-2 ko langgar ak , pastu sorry x de , maaf x de . Main blahh je ... Dah laHH langgar ak smpai ak tejatuh dlm longkang . Buat malu ak je !!! Mmg sejak ary tu ak nekad nk cari spe laHH orng yg kurang ajar sngt tu . Tak pernah lagy sblom ni orng malu kan ak smpai cam tu ! TupTup ! rupanya bdak kurang ajr tu satu kls ngan ak . Lagy sng keje ak . 
Misya : Ok , ok ! Ak minta maaf sngt-2 pasal tu . Masa tu ak daHH lmbt gilerr ... smpai nk minta maap puNN x menyempat .. 
Khairil : Sng-2 je ko mintak maap . Malu yg Sam dpt ko nk ckp ape ?
Syikin : Habis tu ? Korang be-2 nk Misya wat ape ? Nk Misya lakonkan balik Misya langgar Sam and then  Misya pulak pura-2 tejatuh biar satu sklh nmpk Misya , cam tu ??!! Kire okay laHH Misya mintak maap . Drpd x mintak maap langsung .
Sam : Tak ! Ak x suruh puNN buat cam tu . Ak `juz nak ko ckp "I LOVE YOU , SAM !" kat dlm kls , esok . *senyum nakal*
Khairil : Or . . .  klu malu sngt ,, ko tulis kat papan putih tu besar-2 !
Misya : BAH ! BANYAK HODOH MUKA KORANG ! 
Sam : HusHH !! kuang hajaaa , kuang hajaa ... Ni daHH masuk kes 303 akta keseksaan siapkan keje sklh ak selama seminggu ni . How dare you said "hodoh" to me ?
Misya : # Ckp dlm hati : Ciz* BM campur BI plakk . Slmt bukn BA campur BI . Ehh ! Astargfirullahalazim~ # Masalahnyaa , mmg hakikat your face is so UGLY okay ?! 
Khairil : WaW ! selama ni ak prnh dgr pekataan "handsome , kacak , smart , cute" je utk Sam . First taim ak dgr pekataan "hodoh" utk Sam . You're amazing girl and UNFORTUNATE girl . Hidup ko akn berada dlm kesusahan mulai saat ni .
Sam : Ehh ! ko plak yg TERlebih bajet ni asl Ril , relax arr .Tak elok susah kan hidup orng lain tau . TakPe , kali ni ak maafkan . LainKali , jgn HARAP !
Syikin : daHH laHH ! baik kitorang balik asrama . Lagi bagus .... ! JOM laHH Misya . 
Misya : Entah ! korang be-2 WASTE OUR TIME tahu ?! HUH !!

< Mereka ber-4 puNN balik ke asrama >

Waktu : 3.30 petang (Khamis)
Tempat : Bilik PREP *prep : waktu ulangkaji pelajaran

Syikin : So ?
Misya : So what ?? 
Syikin : jadi bedu plakk kwn ak ni . About  "I LOVE YOU , SAM" tu cam ne ?
Misya : WOW ! perlan kan suara tu bole x ? Shhhh ....
Syikin : ok . so ?
Misya : Hmmm . . . Tntg bende alah tu , I think , Sam play-2 je kott tadi tu . . . 
Syikin : Ko yakin ke ? Cara die ckp tdi mcm serius je . 
Misya : Ahh ! LgipuNN , lantak kan je laHH . Sbb kesalahan ak kecik je kott . Hanya sbb ak x minx maap tros d`jatuh kan hukuman seberat tu . Jatuh saham ak klu ckp dlm kls ''I LOVE YOU , SAM'' dorh ... 
Syikin : WAIT for a minute ! kesalahan ko bukn tu je . Ko daHH buat die smpai jatuh dlm longkang tahu ? dak laki handsome mcm die klu jatuh , PERGHH ! trcalar muka handsome die tu . Siann ~ 
Misya : ERK ? Yg ko tetiba bela die , ape kes ? Ko SYOK kat die ye ?? 
Syikin : Ceh* actually not Sam , but K H A I R I L . Keep it SECRET . Okay My BFF ?
Misya : Larhh ! si Khairil rupanya . Baru becdng nk minat die . Ko daHH amik . HikHik : 3.
Syikin : What ?! "baru becdng nk minat die" ??? No way ! 
Misya : HAHAHAHAHAHA : D ! Ko ni puN satu , Impossible ak nk minat mamat sekeh tu laHH . Daripada ak rmpas Khairil dari ko better ak minat kat Sam je . Jauh lebih handsome dari Khairil tu .
Syikin : Kurang asam ko Misya ! HUH ! Mamat sekeh x sekeh .. My heart daH tepaut kat die , nak wat cam ne . Cehhhh* Jiwang siott ak . HOHO : o .
Misya : Jom !
Syikin : Gi mane ?
Misya : Gi beli asam laHH . Tadi ko kata kurang asam kan ? kan ? HAHAHAHA ; D
Syikin : HUH ! sengal tol kwn ak ni . 
Misya : HikHik : 3 . 


*   *   *   *   *

Waktu : 11.00 pagi . (Jumaat)
Tempat : Kelas Tingkatan 2 (Sek. Asrama Penuh)

Sam : Hey , PENGECUT ! ape agy ? pegi arr !
Misya : PERGHH ! kurang di ajar gila mamat sengal dpn ak ni . Klu ye puN , kasi slm x bole ka ? And one more ! Don't call me PENGECUT again ! Lagi sekali ak dgr ,, SIAP ! Hmmm . JapJap ! ko nk suruh ak pegi mane tadi ?
Sam : Ceh* Lembab gilee pompuan ni . Assalamualaikum nenek . Nenek daH nyanyuk ye ? TakKan x ingat psl smlm . . ? Hmmm ??
Syikin : < bisik ngan Misya > Ni ke yg ko kate Sam play-2 je haa ? 
Misya : < bisik ngan Syikin > Halaaaa , , klu die serius puN , ak x kn buat laHH . 
Khairil : Oii , Oiii .. Heishh mak cik mak cik GOSSIP ni . Klu nk GOSSIP puNN lain kali laHH . Skrng ni , si Misya ni nak tebus kesalahan die ke x , ni ?
Misya : Hmmm ..... before that , Why should I said "I LOVE YOU , SAM !" not "I LOVE YOU , MONKEY !" or what else ?
Khairil : Helehh . Kire ok kitorang suruh ko sebut "I LOVE YOU , SAM" daripada "I LOVE YOU GORILLA" atau mende lain . Setakat ''I LOVE YOU , SAM'' daH ramai daH sebut kat Sam ni .
Sam : < angkat kening sebelah > A'ah . Ko antara yg beruntung sbb ak yg nk dgr pekataan tu dri mulut ko . 
Bukan sng sbnrnya utk mne-2 pompuan ckp ngan ak cam tu tahu ? WELL , You know me ? The handsome boy ~
Misya : Yukss ! perasan gi-lakk ! Kene sediakn 10 baldi dorhh utk ak muntah .
Syikin : HMMM ,, I think , should tambah lagi 10 utk ak .
Khairil : Dah ! Ak x nk WASTE YOUR TIME , and I don't want you to WASTE OUR TIME , okay ? skrng pegi laHH ke dpn . 
Misya : HUH ! korang pikir ak pompuan murahan ke haa ? Hey Sam ! Jgn pikir ko tu ank orng kaya , ak takut . LgipuN , ak x sama mcm pompuan-2 yg luahkan perasaan diorang kat ko !!!!!
Ketua kelas : Apa yang bising sngt tu ?

< kls riuh-rendah > 

Qila : WOI , Misya ! jgn pikir semua dak pompuan yg meluahkan perasaan tu pompuan murahan !!! Sedap mulut kau je kann ? !!
Pompuan-2 yg lain : BtOl tu !! Ko pikir ko tu BAGUS sangat ?!!!
Ketua kelas : Dahh laHH ! SENYAP !!!!! *jerit*

< KLS senyap . Sesenyap - senyapnya . Bunyi cengkerik sahaja yg ada . Tiba-tiba , muncul Cikgu Rosmah >

Cg. Rosmah : Apa yg bising-2 ni ??
Sam : Tidak ada apa-2 cikgu .
Cg. Rosmah : Siapa ketua kelas ?

< Ketua kelas angkat tngn >

Cg. Rosmah : Knp kamu x jaga kls ?
Ketua kelas : Maafkan saya cikgu . 
Cg. Rosmah : Lagi sekali saya dgr kls ni bising . Tu haa ! tgh pns sana tmtp awk semua ! Skrng ni waktu ape ?
Ketua kelas : Waktu BM cikgu .
Cg. Rosmah : Spe cikgu nya ?
Ketua kelas : Cikgu Marisah .
Cg. Rosmah : Cikgu Marisah tidak ada . Dia ambil cuti MC . MC bukn Mati Cepat . Tapi , die demam .
Sam : Baru saya tepikir cam tu cikgu . HAHA 
Cg. Rosmah : Kamu tu mmg . Loyar buruk je keje nya . . Ape khabar ayah kamu , Ziqriel ?
Sam : Alhamdulillah . Die sihat cikgu . Nak saya kirim slm ?
Cg. Rosmah : Ish kamu ni ! Tak payah la . Nnti mak kamu marah . Saya juga yg kena . Baiklah . Semua buat keje masing-2 . Saya ada kelas skrng ni .
Semua pelajar dlm kls : BAIK CIKGU !

< Jadi ,, Misya pun tidak pegi ke dpn kls dan bekata "I LOVE YOU , SAM !" . Sejak itu , Sam dan Khairil tidak lagi mengungkit tntg perkara tersebut >

#Mesty pelik kan , knp tibe-2 Ziqriel plak ? Knp x Sam ? Sbb ,, Sam tu nama FoFular die . Nama sbnr die , Syed Muhd Ziqriel Hakim Bin Dato' Syed Haji Rashid . ; )


*   *   *   *   *

Waktu : 10.00 mlm (Jumaat)
Tempat : Public phone asrama

< Sam menelefon bapanya iaitu Dato' Rashid >

Sam : Helo .
Dato' : Helo .. 
Sam : Hmmm , , papa sihat ?
Dato' : Ohh , Riel rupanya . Papa sihat . Minggu dpn Riel balik kan ?
Sam : A'ah . 
Dato' : Riel . Minggu dpn masa balik , Riel kemas semua brng Riel tau . Jgn ade stu puN yg tinggal .
Sam : Haaa ??!! Knp plakk ?? 
Dato' : Ish ! tak payah laH jerit . Sakit telinga papa .
Sam : Klu tak nak Riel jerit , bagitau arr sbb knp Riel kene kemas sume brng-2 ?
Dato' : Papa nak pindahkn kamu ke sekolah khas la . Kamu tak sesuai sekolah mcm skrng ni .... 
Sam : Alaaa , Pa ... Riel dah biase sklh kat sini . Tak nak pindah ..... ~~
Dato' : Riel kate tak boleh hidop klu henset tak de ngan Riel , asal dah okay pulak skrng ni , bile dah dok asrama ?
Sam : Dah okay dah klu tak de henpon puN skrng ni .... Tak pyh lah pindah yerr ~~~
Dato' : Nope ! Jgn risu laH . Nnti papa suruh orng kemas dan bawakn brng Riel ke kereta . Tak  penat punn nnti .
Sam : Aloo ~~ Riel tak kesah puN pnt ke tak . Yg Riel kesah skrng ni , Riel tak nak pindah ... Nnti ...
 
<Titttt ...... Tittt .... Tittt ....>
 
Sam : Aik ? Bapak ak yg ltk tel. ke , ak yg dah habes duit syiling ni ?? Hek'eleh , patutlahh , duit syiling dah habes SPOIL betol laHH . Aishhh ! Cam ne ni ? Ak tak nak pindah ~~ Baru cdng nak kapel ngan Misy .........
Khairil : Haaa !! Kantoii minat Misya !! 
Sam : Hish kau ni ! Diam arr ! Tang mane lak ko muncul ni ?
Khairil : Muncul dari ats ... HEHEHE
Sam : Ak pindah dorh minggu dpn ....
Khairil : HAHAHAHAHAHAHAAHA XD ! Kau ni kann , wat lwk tak betempat kott ... HAHAHA !
Sam : Hoi ! Ak SERIUS laH . Gelak pulakk laki ni .... !
Khairil : Weh ! Tol ke ni ?
Sam : Eh ! Mane betol ..... Dah ak ckp tadi serius , serius lah .
Khairil : Alhamdulillah ~ Pindah gak kau akhernya . Nnti ak leh la `kongke dak-2 pompuan kat sklh ni . HEHE .

(Informasi : Dulu sblum Sam kat sklh ni , Khairil budak lelaki paling hensem kat sklh . Sjk Sam masuk , Sam lah lelaki paling hensem , cute dan lain-lain kat sklh ni .)
 
Sam : Gitu laH kwn . Tak pe arrr ,, beh baek ak pindah dari dulu lagi ...
Khairil : Wow , Wow ! Ak tak de kwn kuat merajuk cam lu ni Bro . Lelaki gentleman mesti stay cool sentiasa . Hehehe . Ak gurau je laa ... Tapi .. Asal tetibe plakk ko nk pindah ni ?
Sam : Ak puN tak tau lah bapak ak tu . Dah la , lebih baik ak solat Isyak . Ko dah solat belum ni ?
Khairil  : Belum . Nak ajk kau laH ni . Jom , jom ...
 
< Mereka puN pergi ke surau utk solat >
BERSAMBUNG .....
*Nak tau sambungannya ? InsyaALLAH nanti Mira sambung ye ; ) . Wassalam . . .




















Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST